Dit keer een kortere blog dan anders. Lees even verder en maak kennis met de andere kant van ijspret.

Het zal er ongetwijfeld grappig uit hebben gezien, mijn actie op het ijs vanmiddag. Maar nu, liggend in een ziekenhuisbed met een infuus in mijn arm en mijn schaatsen op de grond, vind ik er helemaal niks grappigs aan. Gebroken en gekneusde ribben en een ingeklapte long, ze zorgen ervoor dat elke ademhaling een soort marteling is. Leuk, zo’n middagje schaatsen.

 

Krakend ijs breekt niet, mijn botten helaas wel! Van ijs naar infuus, het is de schaduwkant van het plaatje dat ‘ijspret’ heet.

En toch, ondanks dat niet alleen het ijs maar óók mijn botten kraakten, hebben we het geweldig gehad op het ijs! Dochterlief die, geheel tegen haar Zuid-Afrikaanse natuur in, al schaatsend vecht tegen de Siberische Beer. Wat een kanjer, ze kroont zich vandaag met een lach op haar gezicht tot winnaar. En terecht, want wat ging ze goed en – veel belangrijker – wat had ze er een plezier in! Daar doen we het toch voor? Ik kijk alweer uit naar de volgende winter.

Word jij nu toevallig ook door blessureleed belemmerd in je werkzaamheden? Of heb je er misschien een totaal andere reden voor dat je niet aan schrijven toekomt? Neem dan even contact met mij op, ik neem het tekstontwerp graag van je over. Alhoewel je nu wel even zult moeten wachten tot de tweede helft van maart.

‘Krasse Krabbels, ook voor wanneer je even krakkemikkig bent.’

Bel mij gerust of neem contact op via onderstaande contactformulier.

Of neem contact op via onderstaande contactformulier.