Vacaturetekst

Het kan zomaar gebeuren: een van je werknemers gaat ervandoor. Of, in een gunstiger geval, het werkaanbod is zó groot dat je mensen te weinig hebt om de klus te klaren. Niets is zo frustrerend als een tekort aan personeel. Dus, wat doe je? Je kijkt even in ‘mijn documenten’, pikt de meest actuele vacaturetekst eruit en met wat knip-en-plakwerk ben je klaar voor je het weet. De vacature kan worden geplaatst, nu maar hopen dat er iemand reageert.

Succes, hopelijk heb je veel geduld. Zo makkelijk is het namelijk nog niet om een wervende tekst te schrijven waarmee je de juiste kandidaat weet wakker te schudden. Stijl en woordkeuze bepalen de toon waarmee jij je kandidaten aanspreekt. En gaat het daar mis, dan zul jij niet snel krijgen wat je zoekt.

Schiet met scherp

Het is niet altijd even makkelijk om je doelgroep te bereiken, maar met het kiezen van de juiste woorden heb je de belangrijkste stap gezet. Jouw boodschap overbrengen in de taal die je kandidaat spreekt, dat is waar het om gaat. Zonder overbodige onzin of een wirwar aan woorden.

Wie je ook zoekt, voor welke functie dan ook – verplaats je allereerst in de doelgroep waarin jouw potentiële kandidaat zich bevindt. Leer zijn taal spreken en zorg dat je weet wat hem bezighoudt. Op die manier is de kans vele malen groter dat jij hem wél bereikt. Met uiteindelijk dat ene, belangrijke doel: dat hij op je vacature reageert en jouw team komt versterken.

Vind je het lastig? Krasse Krabbels helpt jou aan de juiste woorden voor het vinden van geschikt personeel.

Meer over de do’s en don’ts bij het schrijven van vacatureteksten? Lees dan mijn blog Vacatureluurs

 

Wil jij een originele vacaturetekst waarmee je de kandidaat wél bereikt?

Schrijven is een vak apart. Kies voor de diensten van Krasse Krabbels!