Zakelijke tekst

Ben je ondernemer? Dan herken je het vast wel: je bent altijd druk. Vandaag, morgen en alle dagen die daarop volgen. Tijd en kennis zijn kostbaar, dus moet je keuzes maken. Met de hulp en inzet van je medewerkers wil je maximaal rendement behalen. Koud kunstje, je personeel heeft jou immers beloofd alles te kunnen. Toch? Even ‘een stukkie tekst’ schrijven mag daarom geen enkel probleem zijn.

Praktijk

In de meeste gevallen gaat het nét iets anders: die creatieve duizendpoten waar jij ooit om vroeg blijken achteraf gewoon twee handen te hebben, net als jij en ik. ‘Alles willen’ is nog steeds iets anders dan ‘alles kunnen.’ De werknemer die écht alles kan en overal tijd voor heeft, moet nog geboren worden.

Maar, wees eens eerlijk: wil je eigenlijk wel zo graag duizendpoten op de werkvloer? Werk je niet veel liever met specialisten?

Door bewuste keuzes te maken kun je inzetten op de individuele kwaliteiten van de mensen om je heen. Want hoe interessant en leuk het ook klinkt, duizendpoten op de werkvloer bestaan gewoon niet.

Gevolg

Verander je niks, dan kun je onmogelijk voorkomen dat bepaalde onderwerpen te weinig aandacht krijgen. Bijvoorbeeld het schrijven van de teksten waarmee jouw bedrijf zich presenteert op internet, in advertenties, blogs en nieuwsbrieven.

Is de kunst van het schrijven van een goed stuk tekst iets wat we allemaal zouden ‘moeten’ kunnen? Nee, natuurlijk niet! Ieder heeft zo z’n vak.

Wie (her)schrijft de tekst voor op jouw website? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van deze content? Bereik je met deze tekst je doelgroep? Is je tekst pakkend genoeg en vrij van grammaticale- en spelfouten? Is er iemand met verstand van de Nederlandse taal die jouw tekst controleert voordat deze gepubliceerd wordt?

Ontwerp van zakelijke tekst is een uitdaging die een professionele aanpak nodig heeft. Kies voor de aanpak van Tekstbureau Krasse Krabbels!

Doe waar je goed in bent

Wanneer stuurde jij voor het laatst een nieuwsbrief? Wie buigt zich over de tekst voor die belangrijke vacature? Is hij of zij ook in staat om deze tekst foutloos en op een sprekende manier neer te zetten, zodat deze de juiste doelgroep bereikt?

Veel ondernemers schenken maar weinig aandacht aan het schrijven van tekst, omdat ze het druk hebben met andere dingen. Jammer, want het beïnvloedt grotendeels de uitstraling van een bedrijf.

Wat doe jij: doorgaan op deze manier, of liever iedereen (weer) laten doen waar hij of zij goed in is? Neem dan eens contact met mij op.

Zelf schrijven en je tekst laten controleren

Schrijf je graag zelf, maar laat jij je tekst graag controleren voordat je het verstuurt of publiceert? Leuk, neem gerust contact met mij op. We bespreken dan samen het doel van je tekst en kijken met een kritische blik naar punten als stijl, opbouw en grammatica. Vervolgens breng ik, indien nodig, verbeteringen aan. En dit allemaal om ervoor te zorgen dat je boodschap helder en duidelijk overkomt.

Foutloos en met jouw naam eronder. Of erboven, wat jij wilt. Het is en blijft tenslotte jouw verhaal. Tekstbureau Krasse Krabbels, ook voor het redigeren van je tekst.

Houd jij niet van schrijven en doe je liever gewoon waar jíj goed in bent?

Schrijven is een vak apart. Kies voor de diensten van Krasse Krabbels!