Over Ruud

Ruud van Essen (1978) is geboren en getogen in Rotterdam. Als klein jochie maakte hij het zich al snel eigen om te kunnen lezen en te schrijven.

Rotterdam, geboortestad van Ruud

Wachten op school zat er niet in, al vroeg was hij in de weer met pen, papier en boekjes. En dat zonder te weten dat dit later de basis zou vormen van zijn werk als tekstschrijver.

Schrijven

De interesse in tekst en taal heeft hem nooit losgelaten. Jaren later start Ruud naast zijn werk met een opleiding aan de Schrijversacademie. De combinatie van studie en werk is een goede zet om zich te kunnen blijven ontwikkelen op het gebied van schrijven, iets wat noodzakelijk is voor het leveren van kwaliteit.

Opleiding en carrière

Na de middelbare school koos Ruud voor een commerciële managementopleiding aan de Hoge School IVA Driebergen. Daarop volgde een dynamische carrière in de wereld van verkoop en marketing. Met zijn commercieel inzicht en handelsgeest schrijft Ruud heldere en creatieve content en wervende teksten voor o.a. advertenties, vacatures, blogs en nieuwsbrieven. Passie en ervaring blijken goud waard: ze maken van Ruud een regelrechte specialist in het schrijven van zakelijke teksten met een commercieel karakter.

Tekstbureau Krasse Krabbels

Vanuit deze passie besluit hij voor zichzelf te beginnen als freelance tekstschrijver. De ervaring die hij in de afgelopen vijftien jaar heeft opgedaan vormt hierbij de basis. En zo ontstaat Krasse Krabbels, een eigentijds tekstbureau op de grens tussen Utrecht en Zuid-Holland. Van hieruit schrijft Ruud teksten voor opdrachtgevers uit diverse branches. Pakkend en origineel, elk met hun eigen karakter. Met zijn jarenlange ervaring weet Ruud zich als geen ander te verplaatsen in iedere doelgroep. Zijn grootste uitdaging? Met kwalitatief goede teksten de verwachtingen van zijn opdrachtgevers overtreffen. Elke keer opnieuw.

Schrijven is een vak apart. Kies voor de diensten van Krasse Krabbels!